Meer scheidingen – minder huurwoningen

tijdelijke woning

09 Mar 2017

Meer scheidingen – minder huurwoningen

Meer scheidingen door einde crisis, maar minder betaalbare huurwoningen

 

De opleving van de economie is goed nieuws voor stellen die uit elkaar willen. Eindelijk is er geld om de scheiding door te zetten. ‘Met het aantrekken van de huizenmarkt zie je dat er een inhaalslag wordt gemaakt.’

Mediator Marga Steenmeijer uit Assen ziet nu stellen voorbijkomen die anderhalf jaar geleden ook al bij haar aanklopten. Toen was hun huis onverkoopbaar, nu profiteren ze van de aantrekkende woningmarkt en zetten ze de voorgenomen scheiding door.

,,De stap om uit elkaar te gaan, is makkelijker geworden nu het economisch wat beter gaat.”

Dat vertaalt zich direct in een stijging van het aantal scheidingen. Gingen in 2013 bijna 33.500 echtparen uit elkaar, een jaar later zijn dat er ineens 2000 meer; een stijging van 5 procent.

Lees het volledige artikel op ad.nl >>

Welke gevolgen heeft scheiding op uw woonsituatie?

 

In eerste instantie moet een van de partners een nieuwe woning gaan zoeken.

Tijdens een echtscheidingsprocedure is het in de meeste gevallen niet wenselijk om nog gedurende langere tijd samen in dezelfde woning te blijven wonen. Als de keuze is gemaakt om te gaan scheiden, dan blijkt het samenwonen en samenleven in veel gevallen voor problemen te zorgen. Kleine onhebbelijkheden en irritaties, die tijdens het huwelijk voor lief werden genomen, worden in een scheidingssituatie nogal eens een grote bron van conflicten.

Het advies hierbij wordt vaak gegeven om zo snel mogelijk andere woonruimte te gaan zoeken. Gescheiden wonen kan de lucht klaren en kan spanningen verminderen. Dit is winst voor alle betrokkenen, met name voor de kinderen. Hierbij verliest u niet de rechten op de woning, maar voorkomt u juist een eventuele escalerende conflictsituatie.

Gelet op het woningtekort in Nederland, het zal niet makkelijk zijn om direct een tijdelijke /huurwoning te vinden.

Een groot deel van woningzoekers op de woningmarkt bestaat uit mensen die hun relatie beëindigen. Jaarlijks scheiden er ongeveer 100.000 stellen in Nederland. Dat zijn niet alleen mensen die waren getrouwd, maar ook samenwoners (al dan niet op papier) en ongetrouwde mensen met kinderen.

In veel gevallen is het zoeken naar vervangende woonruimte één van de eerste acties die wordt ondernomen. Dit vaak nog voordat men echt weet heeft wat de gevolgen zijn van de scheiding. Orange Wonen Verhuurmakelaars kan u helpen om zo snel mogelijk nieuwe woonruimte te vinden.

 

Heeft u hulp nodig of meer informatie? Neem contact met ons op geheel kosteloos en vrijblijvend uw mogelijkheden te bespreken.

 

Meer informatie over uit elkaar gaan en echtscheiding vindt u op deze website:

Op  Echtscheiding Wijzer kunt u alles lezen over uit elkaar gaan en scheiden en vindt u goede tips om alles goed te regelen.

 

Administrator

Reactie

Loading Facebook Comments ...