Een woning huren, waar je op moet letten?

12 Jun 2016

Een woning huren, waar je op moet letten?

EEN WONING HUREN, WAAR MOET IK OP LETTEN TIJDENS HET HUREN?

 

De huurovereenkomst is ondertekend en u heeft de sleutels van uw nieuwe huurwoning ontvangen, alle zaken rondom het verhuizen zijn ook geregeld en wat nu?

 

Wij raden u aan om altijd met het volgende rekening te houden:

Hoe banaal het ook klinkt: lees altijd goed uw huurovereenkomst en de Algemene Bepalingen door. Zorg ervoor dat u echt alles begrijpt. Zo niet, vraag gerust de verhuurder of de verhuurmakelaar om deze onduidelijkheden toe te lichten.

  • Het is belangrijk dat alle afspraken die u met de verhuurder/beheerder maakt in de huurovereenkomst worden opgenomen. Alle mondelingen toezeggingen moeten worden vastgelegd. Het is menselijk om dingen te vergeten en als u een jaar verder bent dan weet u, maar ook de verhuurder, wellicht niet wat er afgesproken was.
  • Loopt u tijdens de huurperiode tegen bepaalde zaken aan die niet duidelijk zijn of bent u ontevreden over bepaalde zaken, meldt u dit dan in eerste instantie schriftelijk aan de verhuurder. Krijgt u geen gehoor dan kunt u de verhuurmakelaar benaderen.
  • Zorg dat u de huur altijd op tijd voldoet. Mochten er onverwachtst problemen voordoen waardoor u de huur niet op tijd of niet volledig kunt voldoen, meldt dit direct bij de verhuurder/ beheerder aan. Probeer een oplossing voor dit probleem te bedenken om een regeling met de verhuurder/ beheerder treffen.
  • Zorg goed voor de woning! U dient zich als een “goede baas” te gedragen. Als u bijvoorbeeld merkt dat er lekkage gaande is dient u alles in uw macht te doen om deze te stoppen (bijvoorbeeld: het water afsluiten in de meterkast, waardoor waterschade beperkt wordt en natuurlijk direct de verhuurder/beheerder op de hoogte te stellen).
  • De huurder heeft de plicht om goed voor de woning te zorgen, niet alleen in een geval van crisis. Met name het dagelijks uitvoeren van de onderhoudswerkzaamheden is heel belangrijk. Denkt u daarbij aan: kranen, filters, huishoudelijke artikelen (die u van verhuurder in gebruik hebt genomen) regelmatig ontkalken en reinigen.
  • Voorkom problemen met de waarborgsom die u aan het begin van de huurperiode aan de verhuurder betaalt hebt. Daarom moet u zorgen dat de huurwoning aan het einde van de huurperiode volledig schoon, ontruimd en inclusief alle goederen die u van de verhuurder ontvangen heeft wordt opgeleverd. Denk daarbij aan: zelf kleine onderdelen vervangen, alles kalk en hygiënisch schoon achterlaten. Het is begrijpelijk dat veel mensen de huurwoning op de laatste dag willen ontruimen en opleveren. Helaas weten we uit de praktijk dat dit meestal niet lukt. Het is moeilijk een woning waar u zo lang gewoond heeft in een dag weer in de oude oorspronkelijke staat te brengen.
  • Orange Wonen kan u bij diverse zaken bijstaan. We werken samen met professionele schoonmaakbedrijven en glazenwassers deze kunnen u helpen met het schoonmaken van uw huurwoning op een vaste basis of alleen ter behoefte van de eindinspectie. Wilt u meer weten? Neemt u dan contact met ons op.

Heeft u hulp nodig of meer informatie? Neem dan contact op met ons!

 

Administrator

Reactie

Loading Facebook Comments ...