25 Oct 2016

5 tips voor probleemloos verhuizen naar een nieuw huurwoning

Hierbij zijn 5 tips wat er rond verhuisdatum geregeld moet worden:

 

Probleemloos verhuizen begint bij het inschrijven bij de gemeente

Op het moment wanneer u naar een andere gemeente of een ander adres verhuisd bent, dient u zich bij de gemeente in te schrijven en uw nieuwe adresgegevens op te geven. Dit dient binnen 5 werkdagen gedaan te worden. U

kunt het  al voor de verhuisdatum wijzigen. Tegenwoordig kunt u dit makkelijk online via de website van uw gemeente doen. Daar heeft u wel uw DIGI-D  code voor nodig (als u deze nog niet heeft dan kunt u deze op www.digid.nl aanvragen).

Als tweede Nuts voorzieningen aan laten sluiten

Bij de meeste woningen zitten Nuts voorzieningen bij de huurprijs in en u zult deze op een voorschot basis maandelijks aan de verhuurder/beheerder moeten betalen. In sommige gevallen moet u zelf water, gas en elektra aansluiting regelen. Het is het simpelst om zodra u weet wanneer u de sleutel krijgt te zorgen dat u het gas, water en licht heeft afgesloten. Sommige verhuurmakelaars kunnen u helpen met het regelen van de aansluitingen, vraag het aan uw verhuurmakelaar.

Dan verzekeringen checken

Het kan zijn dat bijvoorbeeld een glasverzekering bij uw servicekosten inzitten. U dient wel zelf een inboedelverzekering af te sluiten. Het is niet verplicht maar wel zeer sterk aan te raden.

Een inboedelverzekering is een belangrijke verzekering voor al uw eigen spullen en ook voor de spullen die u van de vorige huurder overgenomen / gekocht heeft. Voorbeelden hiervan is een laminaatvloer.

De opstalverzekering is meestal door de verhuurder afgesloten.

Alle spijkervaste onderdelen in het huis zijn meeverzekerd in een opstalverzekering.

Bovendien, alle losse elementen zoals laminaat vloer (deze zit niet vast aan de woning, u kunt deze demonteren en meenemen) worden door een verzekeringmaatschappij als inboedel gezien en niet als opstal.

Bij de meeste inboedelverzekeraars is het huurdersbelang standaard tot een bepaald maximum meeverzekerd, informeert u bij uw verzekeraar wat uw dekking is.

Vergelijk alle inboedel verzekeringen op een rij: https://www.independer.nl/inboedelverzekering

De hoogte van het te verzekeren bedrag kunt u deels zelf bepalen. Een inboedelverzekering uiteraard afhankelijk van uw verzekeraar en het te verzekeren bedrag. U kunt uw spullen onder andere verzekeren tegen:

  • inbraak
  • waterschade
  • vandalisme
  • brand

Daarnaast is het ook verstandig om een Wettelijk Aansprakelijkheidsverzekering (WA) af te sluiten. Tegenwoordig wordt dit ook wel een Aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren (AVP) genoemd. Hierbij bent u verzekerd voor pech die u bij andere veroorzaakt. Een aansprakelijkheidsverzekering dekt de schade die door u toedoen aan de huurwoning ontstaat. U kunt deze verzekering afsluiten bij diverse verzekeringsmaatschappijen, het enige waar u op moet letten dat deze aansprakelijkheidsverzekering  ook de gehuurde woning mee verzekerd.

Daarna televisie, internet en telefonie

Wanneer u een woning zonder televisie abonnement, internet en telefonie huurt dan zult u ongeveer drie tot zes weken van te voren dit moeten regelen. Tegenwoordig kunnen wij bijna niet meer zonder deze drie. Het is verstandig een provider te kiezen waarbij opties aan en uit te zetten zijn.

Tot slot huisarts en tandarts vinden

Als u ver verhuist moet u op zoek gaan naar een nieuwe huisarts en/of tandarts. U moet wel een huisarts vinden die plaats heeft in zijn of haar praktijk en die niet te ver van u vandaan woont. De huisarts moet namelijk ook in acute situaties snel bij u kunnen zijn, dus de afstand tot uw huis mag niet te groot zijn. Als vuistregel geldt hiervoor een reistijd van hooguit 15 minuten. Vergeet u niet uit te schrijven bij uw ‘oude’ huisarts en uw medisch dossier door te laten sturen naar de nieuwe praktijk.

Heeft u hulp nodig of meer informatie? Neem dan contact op met ons!

Administrator

Reactie

Loading Facebook Comments ...